fbpx

Katla - Support til BAEST

Katla er en trio bestående af David, Marc og Rasmus. Bandet startede i 2017 på Copenhell, hvor kontakten blandt de tre først blev etableret. Motivationen var klar fra start, det skal være langsomt og lytte-bart, musik som de selv ville lytte til. Katla har fokus på de knusende riffs, som hovedkomponisten Marc kompromisløst leverer, vokalharmonierne der er delt blandt bassisten David og trommeslager Rasmus, der formår at manifestere nedslåning at 7-tømmer søm igennem sit insisterende trommespil. Tung doom-metal og højt energiniveau med inspirationskilder i den skandinaviske black- og doomscene, er kendetegnene ved Katla. Læder, denim og langt hår forenes i sange om helte, skurke og store drager pa den lede klinge!

Året 2019 bærer frugten af de førliggende år; der er overvejende fremdrift i Katla. Vi snakker koncerter, turne og fokus på skrivning at en ny EP, med en stræben på udgivelse i ultimo 2019. Modtagelsen at den selvbetitlede EP 'Katia' har givet blod på guldtanden, og Katia er nu ikke l ngere i tvivl om, at de har mere at byde på end det gennemsnitlige doom-band.

Katlas debut EP er blevet beskrevet således:
"Lydbilledets fokus ligger selvfølgelig på riffet, men samtidig er trommerne også trukket godt frem. Begge bliver spillet med mere energi og kraft, end man forventer det af genren. På intet tidspunkt bliver der gået så meget som en millimeter på kompromis med tyngden, hvilket giver denne slagkraftige og ganske storslåede lyd. Vokalen ligger en anelse tilbagetrukket, men med sin ekkofyldte og let brølende kraft står den som prikken over i'et på et fantastisk tungt og stort lydbillede. Et lydbillede, der har mere tilfælles med det dystre i Game of Thrones end det at sidde og ryge bong med Satan."Heavymetal.dk”


Bandet fik følgende anmeldelse fra finalen ved Wacken Metal Battle Danmark:
"Lyden var for alvor lige i øjet til Katla. Tungt, meget tungt, højt og massivt som de hårde tæsk på trommerne, slået med gigantiske armbevægelser fra trommeslager, der delte vokaltjansen med bassisten. Et show i sig selv at se ham spille. Samtidig var headbangingen massiv hos guitaristen og bassisten, mens de spillede de store, ofte ganske catchy riffs fra en stenet udørk af medrivende doom metal."Devilution.dk”

 

Samarbejdspartnere